YARIYIL TATİLİNDE N'APMALI?
SELAMM!
Ben Helin,Instagram da ve çoğu diğer hesabımda bilindiğim adımla kitapkurdubirfangirl,umarım sizin için faydalı bir yazı olur,haydi başlayalım!
Bu yazıyı,genelde sömestr de ne yapmamı bilemediğimden,on yıllık öğrencilik hayatımda sürekli tatillerimi verimsiz geçirdiğimden yazıyorum. Çünkü benim gibi çok insan olduğunu biliyorum. Madde madde açıklayınca daha düzenli olmuş gibi hissettiriyor bana,o yüzden madde madde yazmaya ve çok uzatmamaya çalışacağım.
MADDE 1 : YAPACAK YENİ ŞEYLER BULUN.
Evet,siz zaten bu yazıyı yapacak yeni şeyler bulmak için açtınız ve okuyorsunuz, ve şu an bu madde de ne diye kendinize soruyor olabilirsiniz.
Hemen açıklayayım.
Öncelikle,herkesin yapmak istediği yüzlerce şey var.
Atıyorum,derslerde daha başarılı olmak,daha fazla hobi edinmek,yüzmek,ya da daha fazla kitap okumak gibi hedeflerimiz var.
Bu yazıya devam etmeden önce sizlere hedefleriniz ve isteklerinizin ne olduğunu bulmanızı istiyorum,bu tatil sonunda neleri bitirmiş olmak istediğinizi belirlerseniz, tatilinizin çok daha verimli geçeceğine garanti veriyorum. Kendiminkilerden örnek verecek olursam ben bu tatilde eski arkadaşlarımla buluşmayı,matematik eksiklerimi gidermeyi,ve daha fazla kitap okumayı hedefliyorum. Ve ayrıca spor da yapacağım. Bundan sonraki maddeler de kendinize gününüzü geçirmek için ne gibi aktiviteler yapabileceğinizi yazacağım.
MADDE 2 : SPOR YAPIN.
Spor,günlük hayatta zaten düzenli olarak yapmamız gereken bir şey. Sporu seviyorum,en azından şu an seviyorum. Haftanın üç günü spor yapmalısınız ki vücudunuz şekle girsin,ve sağlıklı görünsün. Unutmayın,Sağlam Kafa sağlam vücutta buluşur.
Başta sanki spor yapmak işkenceymiş gibi gelebilir ama bir süre sonra alılacak ve çok sevmeye başlayacaksınız. Benim gibi hantal biri bile seviyorsa fitness yapmayı eminim herkes sevecektir. Başlamak istiyor ama nasıl başlayacağınızı bilmiyorsanız,youtube'a girin,my workout routine yazın,karşınıza milyonlarca video çıkacak,içinden sevdiğiniz ve beğendiğiniz hareketleri bir deftere yazın ve düzenli olarak yapmaya başlayın. Başlangıç için haftada iki gün bir set yeter sanırım. Ancak unutmayın,egzersizleri gün geçtikçe geliştirmezsiniz,ilerleme gösteremezsiniz. Ayrıca sömestr de vaktim var diyorsanız,her gün on dakika bile spor yapsanız çok iyi olur. İlla spor salonuna gitmeye gerek yok,sadece evde de yapabilirsiniz.
MADDE 3 : DERS ÇALIŞIN.
Biliyorum,kim tatilde ders çalışır ki? diye düşünüyor olabilirsiniz,ama tatilde çalışacağınız ders sizi sınıf arkadaşlarınızın bayağı önüne atabilir.Ayrıca,günde toplam iki saat,on beş günde otuz saat yapar. Her dersi her gün onar,ya da yirmişer dakika tekrar edin,ve test çözün. Özellikle TEOG'a gireceklerin muhakkak test çözmesi ve ders çalışması,rutinlerini tatil girdi diye değiştirmemesi gerekiyor.
MEB ödevleri yasaklamış olabilir,ama siz yine de ders çalışmalısınız.
En azından ben ikinci hafta full ders çalışmayı düşünüyorum.
MADDE 4 : RESİM YAPIN.
Biliyorum,resim yetenek,onu yapamam,benim yeteneğim yok vesaire diye düşünüyorsunuz. Bende öyle düşünüyordum. Fakat arkadaşlar resim çizmek insanı rahatlatan bir aktivite. Her ne kadar benzetemeseniz de ortaya sinirinizi,nefretinizi döküyorsunuz ve bir arınma halini alıyor bu.
Biliyorum,bu resimdeki gibi resimler yapmak yaratıcılık işi,yaratıcı olmayan bir insan elbette böyle resimler yapamaz,umutlandırıcı konuşmayayım,fakat yaratıcı resimler çıkaramaması onun kötü bir çizer olduğu anlamına gelmez. Ya da çok iyi bir çizerse yaratıcı olmayabilir.
Ayrıca,çok iyi benzeten ve çizim yapan insanlar var etrafımda,fakat yaratıcı olmadıkları sadece başkalarının çizdiklerini,ya da ünlüleri çizdikleri için takdir edilen. Ben bunu doğru bulmuyorum. İnsan bence kendi aklında olanları resmetmeli. Başka yerde bulduklarını değil,kendi kafasında ne varsa onu çizmeli. Yaratıcı kimseler(bkz ben) iyi çizemiyor olabilir,(bkz yine ben) ancak bu tamamen el yeteneğiyle alakalı ki bu da eğitimle geliştirilebilir. Bu yüzden mimar olmak istiyorum ama yeteneğim yok dememelisiniz,mimarlık eğitiminin ilk yılında çizim dersi alıyorsunuz,o yüzden çekinmeyin.
MADDE 5: FOTOĞRAF ÇEKİN.
Herkesin elinde akıllı telefonları var değil mi? Ya da en kötüsünden bir fotoğraf makinesi. Ben fotoğraf çekmeyi seviyorum ama kameram yok diyorsanız ve kamera edinmek istiyorsanız tek yapmanız gereken ailenizi buna ikna etmek ve onların sizden beklediği bir şeyi yapmak. Zaten çabanızı görürlerse takdir de edeceklerdir. Maddi durumunuz sıkıntılıysa,para biriktirip hedeflerinize yönelik çalışıp,bu parayı biriktirdiğinizi ailenizle paylaşırsanız sizinle gurur duyacaklardır,buna eminim.
Eğer kameranız ya da telefonunuz ya tabletinizden fotoğraf nasıl mı çekeceksiniz? Çıkın dışarı,size güzel gelen her şeyi farklı açılardan çekin. Herkesin bir tekniği vardır,herkesin bir şeyi resmettiği açı farklıdır,kimi düz çeker,kimi çapraz; önce kendi tekniğinizin ne olduğunu bulmalısınız.
Tekniğinizi bulduktan sonra -ki bunu çektiğiniz fotoğrafları karşılaştırarak yapabilirsiniz- çektiğiniz şeyleri tekrar kendi tekniğinizle çekin ve bu şekilde kendinizi geliştirmeye devam edin. Hem vaktinizi boşa harcamamış,hem de bir şeyleri başarmış olacaksınız.
MADDE 6: YEMEK YAPIN.
(ay,bana bişeyler oluyor resme bak)
Öncelikle ben yemek yapamam filan demeyin. Bi düşünün kaç defa yemek yapmayı denediniz? 1,3,maksimum ondur. Bu yüzden sömestr tatilinde size yapmanızı önerebileceğim şey yemek yapmanız. Ayrıca yemek yapmayı on sekiz yaşınızdan önce muhakkak öğrenmeniz gerek. Sizlere diyebileceğim şeyler şunlar:
1. Temel yemeklerle başlayın.
2. Temel terimleri öğrenin.
3.İnternet tariflerini deneyin.
Bunları sömestr de yaparsanız,anneniz yemek yapmadığında, ya da işi olduğunda aç kalmamanız için elde ettiğiniz en az üç tarif olacak.
Ayrıca vakit de geçireceksiniz,sizce güzel olmaz mı?
MADDE 7: YARATICI FİKİRLERİNİZİ KULLANIN.
Öncelikli olarak düşünmeniz gereken şey,yaratıcı fikirleri nasıl bulurum olmalı.Hemen söyleyeyim,günlük yaşantınızda en çok rahatsız olduğunuz şeyler neler? Bunları bulduktan sonra,kendi çapınızda çözüm üretmeli ve bu problemi ürettiğiniz çözüm yoluyla çözmeyi denemelisiniz.
Küçükken hepimizin ailesi "başımıza iş çıkarma" diyip bir çok girişimci hareketimizi yadırgadı lakin artık öyle değil; yaratıcı girişimleri yetişkinlere sevdirmeliyiz.
Oda dekorunuzu beğenmiyorsanız,bunun için ne gibi şeyler yapabileceğinizi düşünün. En olumsuz yönleri belirlerseniz ve üzerinde bunu çözmek için ne yapmalıyım diye düşünürseniz fikir kendiliğinden ortaya çıkar. We heart it, pinterest gibi yerlere DIY(do it yourself,kendin yap) yazdığınızda yüzlerce ilham verici fikir çıkabilir;fikirler de fikirleri tetiklediği için sizin de bu fikirlere karşılık aklınıza bir sürü fikir gelecektir.
MADDE 8: YAPMAYI EN ÇOK SEVDİĞİNİZ ŞEYİ YAPIN.
En çok uyumayı mı seviyorsunuz,yoksa kitap okumayı mı,ya da yemek yemek de olabilir. En sevdiğiniz aktiviteyi yapın. En sevdiğiniz aktivite hem sizi rahatlatır hem de güzel zaman geçirmenizi sağlar.
Ben en çok müzik dinlemeyi seviyorum diyorsanız bol bol müzik dinleyin,kitap okumak diyorsanız kitap okuyun. Ne yapmak istiyorsanız,en çok yapacağınız şey en sevdiğiniz şey olmalı.
Hem sıkılmaz,hemde genel kültürünüzü geliştirmiş olursunuz. Yeni dizi nasıl keşfedersiniz,şöyle ki girersiniz dizibox'a,en popülerler kısmından seçtiğiniz üç beş dizinin hepsinin ilk bölümünü izlersiniz,sonra da en çok hangilerini sevdiyseniz devam edersiniz. Böylece hem tüm dizilerin konularına hakim olup genel kültür kasabilir,hemde iyi vakit geçirebilirsiniz.
(aşağıya önerdiğim dizi&film&kitapları koydum,muhakkak bakın)
MADDE 10 : YAZI YAZIN.
evet iyi yazı yazmakta yetenek işi,ama yeteneğin olup olmadığını bu işi yapmadan nasıl anlayacaksın?
O yüzden sizlerden istediğim şu;bir kırtasiyeye gidin,düz bir defter ve bir sürü sticker alın;sonra da defterinizi kendi zevkinize göre tasarlayın,sevdiğiniz müzik gruplarını ve sevdiğiniz ünlülerin fotoğraflarının çıktılarını alıp deftere yapıştırın.
Sonra da yazmaya başlayın. Eğer yazmak için aklınızda bir kurgu yoksa,neleri sevdiğinizden,bunu neden sevdiğinizden,ya da nefret ettiğiniz şeylerden bahsedebilirsiniz. Kendinizi anlatmak hoşunuza gitmiyorsa çok sevdiğiniz birini anlatın. Örneğin en sevdiğiniz ünlüyü seçin,sonra da onun hakkında nelerden bahsedebileceğinizi düşünüp,ondan bahsetmeye başlayın. Baktınız iyi gidiyor,fan fiction yazmaya başlayın,yani hayran kurgu. Sevdiğiniz ünlü hakkında hikayeler uydurmaya başlayın. Emin olun yazı yazmak için çok eğlenceli ve gayet iyi bir başlangıç olacaktır. Kısa kısa hikayeler yazmak başlangıç için çok daha iyi,ilerledikçe kendinizi geliştirirsiniz. Size birkaç yazı konusu vereyim eğer isterseniz.
-Ben Kimim?(kendimizi yeterince tanıyıp tanımadığımızı ve özelliklerimizi belli eden bir yazı olacaktır)
-.....'dan nefret ediyorum(içimizi dökmemizi sağlar)
-....'yı çok seviyorum(sevgimizi nedenselleştirmemizi sağlar)
-... şarkısına bayıldım
-.... kişisine söylemek istediklerim(söylemek isteyip de söylemediklerimizi kağıda dökmek anlatmak için çok iyi bir yoldur,ayrıca konuşmak yerine yazmayı tercih ediyorsanız bu yazdığınız yazıyı o kişiye ulaştırıp düşüncelerinizi aktarabilirsiniz)
Evet,maddelerim bitti,fakat daha fazla yazacağım şey var. Sömestr de izlenebilecek filmler,okunabilecek kitaplar ve çalma listelerini yazıyorum,umarım faydalı olur. Sadece yazacağım,yorumlarsam çok vakit alabilir,o yüzden sadece sırasıyla yazacağım.
1- 12 Yıllık Esaret
2- 5.Dalga(22'sinde çıkıyor)
3-Silver Linings
4 -The Longest Ride
5 -Inception
6 -Everest
7-Snowpiercer
8-Oculus
9-The Giver
10-Tron Legacy
11.Sihirbazın Çırağı
12- Warm Bodies
13-JessaBelle
14-SouthPaw
15-Now You See Me (izlenecekler arasında,izlemedim daha)
16-Bear Paddington
17-Bridge to Terebithia
18- Alexander and The terrible,horrible,no good very bad day(filmin ismini yazana kadar canım çıktı)
19-Sinister(izlemedim,korku filmi sevmiyorum)
20-John Wick
21-Les Choristes
22- Kehanet
23-American Ultra
24-The Way Back(izlenecek)
25-Some Kind Of Beautiful
26-Marslı
27-Falling In Love(izlenecekler içinde)
28-We are the Millers
29-I,Robot
30-Winter's Tale
31-Obvious Child (izlenecekler listemde)
32-Two Night Stand(izlenecekler listemde)
33-This Means War
34-Into The Woods
35-Hanna(izlenecekler listemde)
36-Atonement(izlenecekler listemde)
(daha en az on on beş tane film yazabilirim fakat uzatmak istemiyorum,önerebileceğim film sitesi de 720p.izle,en iyisi, indirmek için de Savefrom kullanabilirsiniz)
Ben Helin,Instagram da ve çoğu diğer hesabımda bilindiğim adımla kitapkurdubirfangirl,umarım sizin için faydalı bir yazı olur,haydi başlayalım!
Bu yazıyı,genelde sömestr de ne yapmamı bilemediğimden,on yıllık öğrencilik hayatımda sürekli tatillerimi verimsiz geçirdiğimden yazıyorum. Çünkü benim gibi çok insan olduğunu biliyorum. Madde madde açıklayınca daha düzenli olmuş gibi hissettiriyor bana,o yüzden madde madde yazmaya ve çok uzatmamaya çalışacağım.
MADDE 1 : YAPACAK YENİ ŞEYLER BULUN.
Evet,siz zaten bu yazıyı yapacak yeni şeyler bulmak için açtınız ve okuyorsunuz, ve şu an bu madde de ne diye kendinize soruyor olabilirsiniz.
Hemen açıklayayım.
Öncelikle,herkesin yapmak istediği yüzlerce şey var.
Atıyorum,derslerde daha başarılı olmak,daha fazla hobi edinmek,yüzmek,ya da daha fazla kitap okumak gibi hedeflerimiz var.
Bu yazıya devam etmeden önce sizlere hedefleriniz ve isteklerinizin ne olduğunu bulmanızı istiyorum,bu tatil sonunda neleri bitirmiş olmak istediğinizi belirlerseniz, tatilinizin çok daha verimli geçeceğine garanti veriyorum. Kendiminkilerden örnek verecek olursam ben bu tatilde eski arkadaşlarımla buluşmayı,matematik eksiklerimi gidermeyi,ve daha fazla kitap okumayı hedefliyorum. Ve ayrıca spor da yapacağım. Bundan sonraki maddeler de kendinize gününüzü geçirmek için ne gibi aktiviteler yapabileceğinizi yazacağım.
MADDE 2 : SPOR YAPIN.
Spor,günlük hayatta zaten düzenli olarak yapmamız gereken bir şey. Sporu seviyorum,en azından şu an seviyorum. Haftanın üç günü spor yapmalısınız ki vücudunuz şekle girsin,ve sağlıklı görünsün. Unutmayın,Sağlam Kafa sağlam vücutta buluşur.
Başta sanki spor yapmak işkenceymiş gibi gelebilir ama bir süre sonra alılacak ve çok sevmeye başlayacaksınız. Benim gibi hantal biri bile seviyorsa fitness yapmayı eminim herkes sevecektir. Başlamak istiyor ama nasıl başlayacağınızı bilmiyorsanız,youtube'a girin,my workout routine yazın,karşınıza milyonlarca video çıkacak,içinden sevdiğiniz ve beğendiğiniz hareketleri bir deftere yazın ve düzenli olarak yapmaya başlayın. Başlangıç için haftada iki gün bir set yeter sanırım. Ancak unutmayın,egzersizleri gün geçtikçe geliştirmezsiniz,ilerleme gösteremezsiniz. Ayrıca sömestr de vaktim var diyorsanız,her gün on dakika bile spor yapsanız çok iyi olur. İlla spor salonuna gitmeye gerek yok,sadece evde de yapabilirsiniz.
MADDE 3 : DERS ÇALIŞIN.
Biliyorum,kim tatilde ders çalışır ki? diye düşünüyor olabilirsiniz,ama tatilde çalışacağınız ders sizi sınıf arkadaşlarınızın bayağı önüne atabilir.Ayrıca,günde toplam iki saat,on beş günde otuz saat yapar. Her dersi her gün onar,ya da yirmişer dakika tekrar edin,ve test çözün. Özellikle TEOG'a gireceklerin muhakkak test çözmesi ve ders çalışması,rutinlerini tatil girdi diye değiştirmemesi gerekiyor.
MEB ödevleri yasaklamış olabilir,ama siz yine de ders çalışmalısınız.
En azından ben ikinci hafta full ders çalışmayı düşünüyorum.
MADDE 4 : RESİM YAPIN.
Biliyorum,resim yetenek,onu yapamam,benim yeteneğim yok vesaire diye düşünüyorsunuz. Bende öyle düşünüyordum. Fakat arkadaşlar resim çizmek insanı rahatlatan bir aktivite. Her ne kadar benzetemeseniz de ortaya sinirinizi,nefretinizi döküyorsunuz ve bir arınma halini alıyor bu.
Biliyorum,bu resimdeki gibi resimler yapmak yaratıcılık işi,yaratıcı olmayan bir insan elbette böyle resimler yapamaz,umutlandırıcı konuşmayayım,fakat yaratıcı resimler çıkaramaması onun kötü bir çizer olduğu anlamına gelmez. Ya da çok iyi bir çizerse yaratıcı olmayabilir.
Ayrıca,çok iyi benzeten ve çizim yapan insanlar var etrafımda,fakat yaratıcı olmadıkları sadece başkalarının çizdiklerini,ya da ünlüleri çizdikleri için takdir edilen. Ben bunu doğru bulmuyorum. İnsan bence kendi aklında olanları resmetmeli. Başka yerde bulduklarını değil,kendi kafasında ne varsa onu çizmeli. Yaratıcı kimseler(bkz ben) iyi çizemiyor olabilir,(bkz yine ben) ancak bu tamamen el yeteneğiyle alakalı ki bu da eğitimle geliştirilebilir. Bu yüzden mimar olmak istiyorum ama yeteneğim yok dememelisiniz,mimarlık eğitiminin ilk yılında çizim dersi alıyorsunuz,o yüzden çekinmeyin.
MADDE 5: FOTOĞRAF ÇEKİN.
Herkesin elinde akıllı telefonları var değil mi? Ya da en kötüsünden bir fotoğraf makinesi. Ben fotoğraf çekmeyi seviyorum ama kameram yok diyorsanız ve kamera edinmek istiyorsanız tek yapmanız gereken ailenizi buna ikna etmek ve onların sizden beklediği bir şeyi yapmak. Zaten çabanızı görürlerse takdir de edeceklerdir. Maddi durumunuz sıkıntılıysa,para biriktirip hedeflerinize yönelik çalışıp,bu parayı biriktirdiğinizi ailenizle paylaşırsanız sizinle gurur duyacaklardır,buna eminim.
Eğer kameranız ya da telefonunuz ya tabletinizden fotoğraf nasıl mı çekeceksiniz? Çıkın dışarı,size güzel gelen her şeyi farklı açılardan çekin. Herkesin bir tekniği vardır,herkesin bir şeyi resmettiği açı farklıdır,kimi düz çeker,kimi çapraz; önce kendi tekniğinizin ne olduğunu bulmalısınız.
Tekniğinizi bulduktan sonra -ki bunu çektiğiniz fotoğrafları karşılaştırarak yapabilirsiniz- çektiğiniz şeyleri tekrar kendi tekniğinizle çekin ve bu şekilde kendinizi geliştirmeye devam edin. Hem vaktinizi boşa harcamamış,hem de bir şeyleri başarmış olacaksınız.
MADDE 6: YEMEK YAPIN.
(ay,bana bişeyler oluyor resme bak)
Öncelikle ben yemek yapamam filan demeyin. Bi düşünün kaç defa yemek yapmayı denediniz? 1,3,maksimum ondur. Bu yüzden sömestr tatilinde size yapmanızı önerebileceğim şey yemek yapmanız. Ayrıca yemek yapmayı on sekiz yaşınızdan önce muhakkak öğrenmeniz gerek. Sizlere diyebileceğim şeyler şunlar:
1. Temel yemeklerle başlayın.
2. Temel terimleri öğrenin.
3.İnternet tariflerini deneyin.
Bunları sömestr de yaparsanız,anneniz yemek yapmadığında, ya da işi olduğunda aç kalmamanız için elde ettiğiniz en az üç tarif olacak.
Ayrıca vakit de geçireceksiniz,sizce güzel olmaz mı?
MADDE 7: YARATICI FİKİRLERİNİZİ KULLANIN.
Öncelikli olarak düşünmeniz gereken şey,yaratıcı fikirleri nasıl bulurum olmalı.Hemen söyleyeyim,günlük yaşantınızda en çok rahatsız olduğunuz şeyler neler? Bunları bulduktan sonra,kendi çapınızda çözüm üretmeli ve bu problemi ürettiğiniz çözüm yoluyla çözmeyi denemelisiniz.
Küçükken hepimizin ailesi "başımıza iş çıkarma" diyip bir çok girişimci hareketimizi yadırgadı lakin artık öyle değil; yaratıcı girişimleri yetişkinlere sevdirmeliyiz.
Oda dekorunuzu beğenmiyorsanız,bunun için ne gibi şeyler yapabileceğinizi düşünün. En olumsuz yönleri belirlerseniz ve üzerinde bunu çözmek için ne yapmalıyım diye düşünürseniz fikir kendiliğinden ortaya çıkar. We heart it, pinterest gibi yerlere DIY(do it yourself,kendin yap) yazdığınızda yüzlerce ilham verici fikir çıkabilir;fikirler de fikirleri tetiklediği için sizin de bu fikirlere karşılık aklınıza bir sürü fikir gelecektir.
MADDE 8: YAPMAYI EN ÇOK SEVDİĞİNİZ ŞEYİ YAPIN.
En çok uyumayı mı seviyorsunuz,yoksa kitap okumayı mı,ya da yemek yemek de olabilir. En sevdiğiniz aktiviteyi yapın. En sevdiğiniz aktivite hem sizi rahatlatır hem de güzel zaman geçirmenizi sağlar.
Ben en çok müzik dinlemeyi seviyorum diyorsanız bol bol müzik dinleyin,kitap okumak diyorsanız kitap okuyun. Ne yapmak istiyorsanız,en çok yapacağınız şey en sevdiğiniz şey olmalı.
MADDE 9 : YENİ DİZİLERE BAŞLAYIN.
(aşağıya önerdiğim dizi&film&kitapları koydum,muhakkak bakın)
MADDE 10 : YAZI YAZIN.
evet iyi yazı yazmakta yetenek işi,ama yeteneğin olup olmadığını bu işi yapmadan nasıl anlayacaksın?
O yüzden sizlerden istediğim şu;bir kırtasiyeye gidin,düz bir defter ve bir sürü sticker alın;sonra da defterinizi kendi zevkinize göre tasarlayın,sevdiğiniz müzik gruplarını ve sevdiğiniz ünlülerin fotoğraflarının çıktılarını alıp deftere yapıştırın.
Sonra da yazmaya başlayın. Eğer yazmak için aklınızda bir kurgu yoksa,neleri sevdiğinizden,bunu neden sevdiğinizden,ya da nefret ettiğiniz şeylerden bahsedebilirsiniz. Kendinizi anlatmak hoşunuza gitmiyorsa çok sevdiğiniz birini anlatın. Örneğin en sevdiğiniz ünlüyü seçin,sonra da onun hakkında nelerden bahsedebileceğinizi düşünüp,ondan bahsetmeye başlayın. Baktınız iyi gidiyor,fan fiction yazmaya başlayın,yani hayran kurgu. Sevdiğiniz ünlü hakkında hikayeler uydurmaya başlayın. Emin olun yazı yazmak için çok eğlenceli ve gayet iyi bir başlangıç olacaktır. Kısa kısa hikayeler yazmak başlangıç için çok daha iyi,ilerledikçe kendinizi geliştirirsiniz. Size birkaç yazı konusu vereyim eğer isterseniz.
-Ben Kimim?(kendimizi yeterince tanıyıp tanımadığımızı ve özelliklerimizi belli eden bir yazı olacaktır)
-.....'dan nefret ediyorum(içimizi dökmemizi sağlar)
-....'yı çok seviyorum(sevgimizi nedenselleştirmemizi sağlar)
-... şarkısına bayıldım
-.... kişisine söylemek istediklerim(söylemek isteyip de söylemediklerimizi kağıda dökmek anlatmak için çok iyi bir yoldur,ayrıca konuşmak yerine yazmayı tercih ediyorsanız bu yazdığınız yazıyı o kişiye ulaştırıp düşüncelerinizi aktarabilirsiniz)
Evet,maddelerim bitti,fakat daha fazla yazacağım şey var. Sömestr de izlenebilecek filmler,okunabilecek kitaplar ve çalma listelerini yazıyorum,umarım faydalı olur. Sadece yazacağım,yorumlarsam çok vakit alabilir,o yüzden sadece sırasıyla yazacağım.
FİLMLER
Çok bilinen filmleri koydum,ama bu filmlerin içinden en azından izlemediğiniz bir film çıkacaktır,umarım hepsini izlememişsinizdir vşsvşv (Filmleri ödüllü olanlardan seçmeye çalıştım,umarım içinde izledikleriniz ve beğendikleriniz vardır,izlemediğim filmlerden de birkaç tane koydum,yanlarında işaretler olacak çünkü izlemediğim bir şeyi öneremem kimseye)
1- 12 Yıllık Esaret
2- 5.Dalga(22'sinde çıkıyor)
3-Silver Linings
4 -The Longest Ride
5 -Inception
6 -Everest
7-Snowpiercer
8-Oculus
9-The Giver
10-Tron Legacy
11.Sihirbazın Çırağı
12- Warm Bodies
13-JessaBelle
14-SouthPaw
15-Now You See Me (izlenecekler arasında,izlemedim daha)
16-Bear Paddington
17-Bridge to Terebithia
18- Alexander and The terrible,horrible,no good very bad day(filmin ismini yazana kadar canım çıktı)
19-Sinister(izlemedim,korku filmi sevmiyorum)
20-John Wick
21-Les Choristes
22- Kehanet
23-American Ultra
24-The Way Back(izlenecek)
25-Some Kind Of Beautiful
26-Marslı
27-Falling In Love(izlenecekler içinde)
28-We are the Millers
29-I,Robot
30-Winter's Tale
31-Obvious Child (izlenecekler listemde)
32-Two Night Stand(izlenecekler listemde)
33-This Means War
34-Into The Woods
35-Hanna(izlenecekler listemde)
36-Atonement(izlenecekler listemde)
(daha en az on on beş tane film yazabilirim fakat uzatmak istemiyorum,önerebileceğim film sitesi de 720p.izle,en iyisi, indirmek için de Savefrom kullanabilirsiniz)
KİTAPLAR
(15 güne 15 kitap olarak,toplamda kategorisine göre rastgele seçtim)
1. 5.Dalga
2. Cinder
3. Alaska'nın Peşinde
4. Kızıl Yükseliş
5. Fısıltı
6. Fahrenheit 451
7. Gölge ve Kemik
8. Amerikan Tanrıları
9. Locke Lamora'nın Yalanları
10. Hayallerim Sen ve Ben
11. Seraphina
12. 1984
13.Cesur Yeni Dünya
14.Mucize
15.Kız Kardeşim İçin
16. Rosie Projesi
17. Kayıp Kız
18. Şeytan Marka Giyer
19.Eleanor ve Park
20. Kafes
21. Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları
22. Kızıl Kraliçe
23.Bela
24. Kumarbaz
25.Lola Ve Komşu Çocuk
26.Ölmek İçin 13 Sebep
27. Göçebe
28.Seçilmiş Kişi
29.Sap
30.Bülbülü Öldürmek
DİZİLER
1. Once Upon A Time
2. Big Bang Theory
3.Scream Queens
4.American Horror Story
5. Shameless
6.Skins
7.Dr Jykll and Mr Hyde
8.Doctor Who
9.A Young Doctor's Notebook
10.Mad Man
Umarım,yazım faydalı olmuştur,bir sonraki yazımda görüşmek üzere,hepinize iyi tatiller!
Yorumlar
Yorum Gönder