DİZİ FİLM ÖNERİLERİ |2018

Bir önceki yazımda bahsettiğim,izleyebileceğiniz dizi ve film önerileri yazıma hoşgeldiniz!Umarım keyifle okursunuz!




                            DİZİLER


1.)DOWNWARD DOG
IMDB PUANI:7,3
Bu dizi bir kadının iş hayatında ve sosyal hayatta yaşayışını,bir köpeğin gözünden anlatıyor.Aynı şekilde insanların;köpeklerin kafa yapılarına olan    bakış açısını da anlatıyor.Tek sezon ve her bölümü 20-25 dk. Yani bir oturuşta bile bitirebileceğiniz cinsten.
Başrol oyuncusu da Fargo dizisinden tanıdığımız Allison Tolman.


2.)GODLESS
IMDB PUANI:8,5

Bu dizi biraz değişik,netflix'in mini dizilerinden.Diziden anladığım kadarıyla,kadınların kovboylara karşı olan direnişlerini ve güçlerini anlatıyor. Oldukça başarılı,fragmanını izlemek bile diziyi aşırı beğenmeye yetiyor.
Dizinin oyuncu kadrosu da oldukça kalabalık,Jeff Daniels,Jack O'Connell ve Michele Dockery gibi büyük isimler oynuyor.
Thomas Brodie Sangster da oyuncu kadrosuna dahil.
Bölümler 1 saat,bir saat 15 dk uzunluğu arasında değişiyor. Bu yıl başlayan bu mini dizi,7  bölümden oluşuyor.

3.)THE CROWN
IMDB PUANI:8,7


Bu dizinin konusu adından da anlaşılacağı üzere,kraliçenin;nam-ı diğer Elizabeth'in karmaşık hayatını anlatıyor.Yine bir Netflix yapımı olarak dizinin görselliği ve senaryosu çok iyi bir uyum içinde.Geçişleri de oldukça başarılı. İki sezondan oluşan dizinin toplam bölüm sayısı 20. Ayrıca 2 de altın küre ödülüne sahip.
Emmy ve BAFTA ödülleri de var.


Başrol oyuncularından Claire Foy (aşırı beğeniyorum)eşini de Doctor Who'dan tanıdığımız Matt Smith canlandırıyor.

4.)RICK&MORTY

IMDB PUANI;9,3

İzlediğim en iyi çizgilerden olan Rick&Morty büyükbabasıyla gezegenler ve galaksiler arası yolculuklarını anlatıyor.Tabi bunları yaparken incelikle düşünülmüş,ünlü kişilere yapılan referanslar ve eleştiriler,izleyiciyi diziyi izlemeye itiyor.Sırf eğlenmek,gülmek içinde izlenilebilecek bir çizgi dizi olan Rick&Morty,3 sezondan ve yaklaşık 20 dakikalık 32 bölümden oluşuyor.

5.)MOM
IMDB PUANI:7,1


Çok şirin bir komedi dizisi.Oldukça eğlenceli senaryolsuyla seyirciyi 20-30 dakikalık bölümleriyle eğlendiriyor.Sanırım 2 bölümü bir parça gibi,o yüzden 2 bölümü boyunca bir konu etrafında dönüyor.Yanlış hatırlamıyorsam 2 bölüm 2 bölüm yayınlanıyor.
2013 ten beri yayınlanan dizinin toplamda 103 bölümü bulunuyor.





6.)GENIUS
IMDB PUANI:8,4



Başrolünü Kitap Hırsızından tanıdığımız Geofrey Rush'ın canlandırdığı bu dizi,bir biyografi ve Einstein'ı anlatıyor.Her detay incelikle işlenmiş ve oldukça açıklanmış.Bölümler 40-45 dakika filan oluyor,toplamda 12 bölümden oluşuyor.




                             

                  FİLMLER

1.)SUFFRAGETTE
IMDB PUANI:6,9
YAPIM YILI:2015
1930'lar..İngiltere'deki kadınlar aşırı zor çalışma şartlarına
dayanamıyor,isyan ediyor,bir kadının öncülüğünde ki bu kadın
Emmeline Pankhurst,isyan ediyor ve bu direnişlerden birkaç yıl sonra kadınlar seçme ve seçilme hakkını kazanıyor.
Puanı o kadar da yüksek değil,sanırım görüntüleri ve geçişlerinden dolayı fakat senaryosu ve oyuncuları için izlenebilecek oldukça iyi bir film.





2.)SELMA
IMDB PUANI:7,5
YAPIM YILI:2014


Bir önceki film gibi bu filmde bir direniş filmi.Siyahilerin Selma şehrinde yaptıkları direniş yürüyüşünü anlatan bu film,bazı hakların nasıl kazanıldığını ve nasıl sahip çıkılması gerektiğini oldukça başarılı bir şekilde anlatıyor.
Özellikle ırkçıların ne kadar çok şeyi gözden kaçırdığını ve neden her ırka saygı duyulması gerektiğini oldukça iyi özetleyen filmdeki oyuncularda oldukça başarılı.













3.) WHEN HARRY MET SALLY
IMDB PUANI:7,6
YAPIM YILI:1989


 Hayatımda en çok beğendiğim romantik komedi filmlerinden olan bu film,açıkçası aşırı eğlenceli ve filmin amacı size bir kadınla bir erkeğin arkadaş olup olamayacağını öğretmek.Tabi filmin sonunda yine kararı size bırakıyor film.Aynı şekilde film oldukça gerçekçi olmasına rağmen çok fazla tesadüflere yer ayırmış.Oyuncuları da oldukça ünlü,Meg Ryan'ı duymamış olduğunuzu düşünmüyorum.


4.)THE MAN WHO KNEW INFINITY
IMDB PUANI:7,2
YAPIM YILI:2015

Bir biyografi filmi olarak Hintli bilimadamı Ramanujan'ı anlatan bu film,oldukça başarılı,hem görüntüsü,hem senaryosu olmak üzere gerçeğe bağlı kalınmış,gerçek hayatta ne yaşandıysa tüm detayları ile olmasa da belirtilmiş. Eğer biyografi filmi sevmiyorum diyorsanız,yine de izleyebileceğiniz ve keyif alabileceğiniz bir film olduğunu düşünüyorum.

Başrol oyuncusu Dev Patel'i de Slumdog Millionaire'den tanıyoruz.










5.)GIFTED
IMDB PUANI:7,6
YAPIM YILI:2017


7 yaşındaki bir dahiyi anlatan bu filmde,annesini kaybetmesinin ardından dayısıyla yaşamaya başlayan minik kızımız okula gitmek istemiyor,büyükannesi ise en iyi dahi okullarına,en iyi,en başarılı profesörlerden ders almasını istiyor.Dayısı ise tüm olacaklara küçük kızın karar vermesini istiyor ve olaylar karışıyor.Aşırı duygusal olduğunu belirtmem gerek,fakat bu iyi bir özelliği filmin.Size tüm duyguları yaşatmayı başarıyor.


6.)BOOK THIEF

IMDB PUANI:7,6
YAPIM YILI:2013



2.Dünya Savaşı filmlerini aşırı seviyorum ve sanırım bunun sebebi de bu film/kitap olabilir.
Hayatımda izlediğim en duygusal filmlerden biriydi ve kitaptaki çoğu duyguyu da görselliğiyle olabildiğince yansıtıyordu.Kitaptaki tüm betimlemelere uyularak,kitabı okurken gözünüzde canlanan her şey aynı şekilde çizilmiş,set,fon ona göre ayarlanmıştı.
2.Dünya Savaşı'nın bakış açısı da Ölüm ve 2 küçük çocuk olduğu için de bazı yerlerde kanınız donuyor,bazı yerlerde de aşırı duygulanıp çok fazla ağlayabiliyorsunuz.Sanırım izlediğim 2.dünya savaşı filmlerinden en iyisi.(piyanistle aynı sırada benim için)

Oyuncularından Geofrey Rush,yukarıda bahsettiğim Genius dizisinde Einstein'ı canlandırıyor.Bir İngiliz olmasına rağmen iki yapıtta da bir almanı canlandırıyor.



7.)A CURE FOR WELNESS
IMDB PUANI:6,4
YAPIM YILI:2016


Bir korku ve gerilim filmi olarak Oculus'tan sonra beğendiğim filmlerden.İlk başta ne olduğunu anlamıyor ve sürekli bir şeyler olmasını bekliyorsunuz fakat 2.yarısından  sonra film oldukça değişik bir yol alıyor. Konusu oldukça fantastik o yüzden açıklarsam spoiler verme riskim yüksek,daha sonra bir spoilerlı yorum yazısında açıklarım film üzerine detaylı yorumlarımı(belki)
Oyuncularını da gayet iyi tanıyoruz,Dane Deehan,Spider Man'den,Jason Isaacs'ı Harry Potter'da Draco Malfoy'un babası olarak,aynı şekilde green zone'dan da tanıyoruz.Mia Goth'u da ben açıkçası Shia Labeouf'un karısı olarak biliyordum.









Şimdilik bu kadar,herhangi biriyle ilgili yorumunuz olursa lütfen yorumlara bırakın,çok mutlu olurum,bir sonraki yazımda görüşmek üzere!




Yorumlar

Popüler Yayınlar